شهرداری تهران کودکان زبالهگرد افغان را به افغانستان اخراج میکند
برخی از افراد اخراج شده مدعیاند که آنها اقامت قانونی و برگهسرشماری نیز داشتند، ولی توسط پلیس مورد بدرفتاری و ضرب و شتم قرار گرفته و به اجبار به افغانستان اخراج شدند
به گزارش مهاجر تایمز—سخنگوی شهرداری تهران گفته است که براساس برنامه جمعآوری کودکان زبالهگرد در خیابانهای تهران، این شهرداری در نظر دارد «کودکان افغانستانی غیرقانونی» را که مشغول جمعآوری زبالههای شهر هستند، به افغانستان بازگرداند. همزمان، در یک روز، بیش از ۱۵۰۰ مهاجر افغانستانی به شمول کودکان از ایران به افغانستان اخراج شدند.
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران روز یکشنبه 11 حمل/فروردین 1403 خورشیدی، در گفتوگوی با خبرگزاری آنا به حذف کودکان «غیرمجاز» افغانستانی در خصوص مدیریت و نظافت شهر اشاره کرده است.
وی گفت که علاوه بر طرح جامع برای جمع آوری معتادان در نواحی شهر، طرحی برای کودکان خیابانی و زباله گرد نیز دارد. این منبع افزود: «اکثر این کودکان کارگر در تهران که زیر ۱۵ سال سن دارند، اتباع خارجی هستند.» اگرچه آمار دقیقی از کودکان کارگر افغانستانی در ایران وجود ندارد، اما آمارهای غیررسمی نشان میمدهد تنها در تهران 70 هزار کودککار حضور دارند که ۸۰ درصد آنها اتباع خارجی هستند.
بیش از ۱۵۰۰ مهاجر افغان در یک روز به افغانستان اخراج شدند
در چارچوب برانامه اخراج اجباری مهاجران افغان از ایران، روز یکشنبه بیش از ۱۵۰۰ مهاجر افغان به شمول کودکان به اجبار از ایران اخراج یا داوطلبانه به افغانستان بازگردانده شدند. وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان رژیم گروه طالبان گزارش داده است که این مهاجران به شمول ۳۴ کودک بیسرپرست از طریق مرز اسلام قلعه اخراج شده و یا داوطلبانه به کشورشان بازگردانده شدهاند.
این وزارت روز یکشنبه 12 حمل 1403 در صحفه ایکس خود در این باره نوشت: «یک هزار و ۵۲۱ پناهجوی افغان مقیم ایران به تاریخ ۱۱ حمل از طریق مرز اسلام قلعه به کشور خود بازگشتند.» به گفتهی این منبع، از میان افراد اخراج شده، ۳۴ کودک بیسرپرست برای شناسایی خانوادههایشان به سازمان وارچایلد (War) Child) معرفی شدهاند.
این درحالی است که سخنگوی شهرداری تهران در مصاحبهی خوود در سال ۱۴۰۲ با خبرگزاری آنای ایران در پاسخ به اینکه راهکار شهرداری تهران برای ساماندهی کودکان کاری که اغلبی-آنها از اتباع خارجی دیگر کشورها هستند چیست؟-گفته بود که «در صورت واگذاری مسئولیت کودکان کار، ساماندهی و نگهداری آنها به شهرداری تهران هیچ برنامهای برای اخراج و رد مرز کردن کودکان کار اتباع خارجی نداریم.»
بنابراین، با رسیدن سال نو 1403 خورشیدی، ایران اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است که حتا از کارخانهها و پیش دروازههای محل سکونتشان بازداشت کرده و به بازداشتگاههای اردوگاههای مراقبتی میفرستند. با اینوجود، برخی از افراد اخراج شده مدعیاند که آنها اقامت قانونی و برگهسرشماری نیز داشتند، ولی توسط پلیس مورد بدرفتاری و ضرب و شتم قرار گرفته و به اجبار به افغانستان اخراج شدند.
براساس آمارهای غیررسمی کمیساری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان-شعبه تهران، در حالحاضر ۴،۵ میلیون مهاجر افغان به عنوان پناهنده و مهاجر در ایران زندگی میکنند که از جمله افغانهایی که پس از به قدرت رسیدن دوباره رژیم طالبان، افغانستان را ترک کردند نیز به این کشور اضافه شدهاند.