زنان مهاجر و پناهجو در هوتلهای بریتانیا تحقیر، توهین و مورد تعرضجنسی قرار میگیرند
یکی از این زنان که با «WRW» مصاحبه میکرد، گفت: «آنها هر وقتی که بخواهند وارد اتاق ما میشوند ... و حتی در هم نمیزنند. من این وضعیت را هرروز تجربه میکنم.»
براساس گزارش جدید یک سازمان حامی پناهجویان، زنان پناهجوی مقیم به هوتلها در بریتانیا تحت نظر بوده و با «رفتار غیرانسانی پرسونل هوتل مواجه هستند» که آزار جنسی و ورود به اتاق آنان بدون اطلاع قبلی از آن جمله است.
به گزارش مهاجرتایمز به نقل از اینفو مایگرانت: در بریتانیا استفاده از هوتل به عنوان اقامتگاه پناهجویان در سالهای اخیر به خاطر کمبود مسکن به صورت قابلتوجهی افزایش یافته است. اما حالا یک گروه حامی زنان مهاجر که در لندن مستقر است با اصرار از حکومت جدید بریتانیا میخواهد که به این عملکرد پایان دهد. یک تیم متشکل از هفت زن از سازمان خیریه زنان برای زنان پناهجو (WRW) که شخصا با سیستم پناهندگی بریتانیا سروکار داشتهاند، این گزارش را با عنوان: «اجبار و کنترل» برخورد با زنان پناهجو در هوتلهای محل اقامتشان منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است، شمار زیادی از زنان پناهجو که از خشونتهای جنسی فرار کردهاند، اکنون مجبورند که در هوتلهای محل اقامتشان به جبر و زور و کنترل زندگیشان (از سوی پرسنل) تن دهند. در این گزارش از چند واقعه مختلف سخنزده شده است که شامل موارد زیر میشود:
نظارت بر زنان و تحتنظر گرفتن دائمی آنها
رفتارهای تحقیرآمیز پرسونل هوتل با زنان پناهجو مانند آزار و اذیت جنسی، ورود به اتاق آنان بدون اطلاع قبلی و تماشای زنان به قصد لذت جنسی
تهدید زنان به اخراج و اقدامات تنبیهی
دور نگه داشتن آنها از شبکههای حامی زنان
براساس یافتههای این گزارش، سکونت در هوتلها بر وضعیت صحی زنان تاثیر «بسیار ویرانگری» دارد که 91 درصد از زنان احساس اضطراب و یا افسردگی دارند، 75 درصد از آنها احساس ناامیدی دارند، 67 درصد میگویند که رفتار با آنها غیرانسانی بوده است و 46 درصد از آنها به فکر خودکشی افتادهاند.»
اسکان پناهجویان در هوتلها مثل «زندانی کردن یک پرنده در قفس میماند.»
نویسندگان گزارش براین تاکید میکنند که سیستم اقامت پناهجویان در هوتلها «به نهادینه شدن الگوهای استفاده از جبر و سلطه بر زنانی میانجامد که پناهجو هستند و فکر میکردند که از این وضعیت فرار کردهاند.» به جای اینکه فضایی برای استراحت، آرامش و تجدیدقوا در اختیار این زنان گذاشته شود، آسیبسانی به آنها و وارد کردن شوکهای مجدد در این هوتلها ادامه پیدا میکند. نویسندگان این گزارش در ادامه خواهان این شدند که زنان پناهجو نیز به شمول تعهدات حکومت بریتانیا به رهبری حزب کارگر قرار بگیرند که گفته بود به قربانیان خشونتهای جنسی کمک میکند و آنها را در اولویت قرار میدهد.
در ادامه این گزارش آمده است که: «رفتار با زنان را در هوتلها میتوان با یک پرنده زندانی در قفس مقایسه کرد، نمیتواند به هرجا که خواست پرواز کند و آنگونه که میخواهد زندگی کند. این حق از او سلب شده است ... اقامت در هوتلها تاثیر ماندگاری بر اعتماد به نفس زنان و صحت روحی آنها میگذارد. آنها حس میکنند که در اینجا ارزش کرامت و احترام را ندارند. در این وضعیت نمیتوانند ترومایی را که در گذشته متحمل شدهاند، پشت سر بگذارند.»
این تحقیقات چگونه انجام شده است؟
هفت عضو شبکه «WRW» که سه تن از آنها شخصا در چنین هوتلهایی اقامت داشتهاند، یک نظرسنجی آنلاین راجع به تجربیات زنان در اینگونه اقامتگاهها انجام دادند که در ماههای آپریل تا جولای سال ۲۰۲۴ انجام شده و ۶۲ زن با ملیتهای مختلف در آن شرکت کردند. آنها در اخیر به چنین هوتلهایی اقامت داشتهاند و یا اینکه در حال حاضر به آن جا زندگی میکنند.
هفت زن نامبرده در ماه جولای ۱۰ مصاحبه با زنانی انجام دادند که درحال حاضر و یا در اخیر به هوتلها اسکان داده شده بودند. (۹ تن از آنها در نظرسنجی آنلاین شرکت کرده بودند).
یافتههای سازمان «زنان برای زنان پناهجو»
براساس تحقیقات انجام شده، از زنان مهاجر در این هوتلها درخواست میشود که خروج و ورودشان را ثبت کنند و پرسنل هوتل «سوالاتی از آنها میکنند که بسیار خصوصی است.» براین اساس، این زنان مجبور هستند که هر روز در ساعات معینی در هوتل حضور داشته باشند. برخی از آنها باید قیود شبگردی را رعایت کنند و حداکثر از ساعت ۶ بعد از ظهر در هوتل باشند.
بسیاری از زنان مجبور هستند که هر روز در جلسه حضور و غیاب شرکت کنند تا از حضور آنها اطمینان حاصل شود. زنان فقط در صورت میتوانند شب را در جای دیگری اقامت داشته باشند که دقیقا بگویند قصد دارند به کجا بروند و شب را در نزد چهکسی بگذرانند. ممنوعیت پذیرش مهمان و حمایت مالی محدود نیز «ترک هوتل را تقریبا غیرممکن میکند» و زنان «در انزوا از شبکههای اجتماعی و منابع حمایتی» به حال خود واگذاشته میشوند.
زنان مهاجری که در هوتلها اقامت دارند، در معرض «رفتارهای تحقیرآمیز از سوی پرسونل هوتل قرار میگیرند که تعرض و تجاوز جنسی نیز شامل آنهاست.» در صورتی که مسئولان هوتل به این نتیجه برسند «زنان نافرمانی میکنند و یا اینکه محدودیتهای وضع شده را رعایت نمیکنند» آنها را تنبیه میکنند. براساس این گزارش: «یک موضوع مشترک در میان شرکتکنندگان در مصاحبههای انجام شده این بود که پرسونل هوتل بدون اجازه وارد اتاق آنها میشوند.» برخی از زنان گفتند که «پرسونل پس از کوبیدن به دروازه وارد اتاقهای زنان میشوند، اما در انتظار پاسخ نمیمانند.» بنا به گفتههای زنان برخی دیگر حتی به دروازه هم نمیکوبند.
یکی از این زنان که با «WRW» مصاحبه میکرد، گفت: «آنها هر وقتی که بخواهند وارد اتاق ما میشوند ... و حتی در هم نمیزنند. من این وضعیت را هرروز تجربه میکنم.» یکی دیگر از این زنان شرکتکننده در مصاحبهی میگوید: «آنها میآیند و اتاق مان را بازرسی میکنند. برخی اوقات ما خواب هستیم و یکی میآید به در میکوبد. برخی اوقات هوا داخل اتاق بسیار گرم است، قبل از اینکه بیدار شویم تا دروازه را باز کنیم، آنها که خودشان کلید دارند در را از برون باز میکنند.»
یک زن دیگر به نام مرسی تجربیات مشابهی را داشته است
مدت کوتاهی پس از اینکه من به این هوتل آمدم، مدیرهوتل به آزار و اذیت من شروع کرد. اتاق او در مجاورت اتاق من بود و او هر روز به دروازه من میکوبید و از من میخواست که با او بیرون بروم و جملاتی بگویم مانند: «ما در بیرون مردان را جستوجو میکنیم، اما آنها اینجا هستند. من آنچه را که او میگفت، به هیچجا گزارش ندادم، چونکه ... راستش را بخواهید، آنها حرف مرا باور نمیکردند و یا اینکه برایم کاری هم نمیکردند ... بعدا خبر شدم که او با زنان دیگر نیز در هوتل همین کار را انجام داده است.»
وزارت داخله بریتانیا مدعی رسیدگی و تحقیقات در مورد این موضوع شد
یک سخنگوی وزارت داخله در واکنش به درخواست اظهارنظر راجع به یافتههای گزارش «WRW» به اینفو مایگرانت، گفت: «این اتهامات بسیار جدی است ما تحقیقات در این مورد را فورا آغاز خواهیم کرد. وزارت داخله هرگونه اشتباه و کارخلاف از سوی پرسونل در هوتلهای محل اقامت پناهجویان را بسیار جدی میگیرد.»
این سخنگو افزود که پناهجویانیکه از آنها حمایت میشود «در بازداشت نیستند و میتوانند محل سکونت شان را آزادانه انتخاب کنند و تحت قیودات شبگردی نیز قرار ندارند.» او گفت: «ما درباره همه گزارشهای مربوط به رفتار نامناسب پرسونل در هوتلهای محل اقامت پناهجویان دقیقا تحقیق میکنیم و انتظار داریم که مسئولان رسیدگی به نیازهای پناهجویان در صورت مشاهده شرایط نامناسب فورا وارد عمل شوند.»