ریشی سوناک صدراعظم بریتانیا به دلیل بحران مهاجران زیر فشار قرار دارد
بر اساس گزارش گاردین، شماری از نمایندگان حزب محافظهکار به طور خصوصی اعتراف کردهاند که از تصمیم سوناک مبنی بر عدم معافیت کهنه سربازان افغان احساس «ناراحتی» کردهاند
به گزارش مهاجرتایمز به نقل از VOA-Dari ریشی سوناک، صدراعظم بریتانیا، زیر فشار قرار دارد تا در آخرین لحظات به منظور تصویب لایحه اخراج مهاجرین به روندا، امتیازاتی قایل شود و آنعده از افغانهایی را از اخراج به روندا معاف کند که در کنار نیروهای بریتانیایی در افغانستان جنگیده اند.
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا، گزارش داده است که نمایندگان محافظهکار و احزاب مخالف حزب حاکم از صدراعظم آن کشور خواسته اند تا تضمین کند که افغانها، از جمله کهنه سربازان نیروهای ویژه افغان که از طریق کانال مانش به بریتانیا میایند، به رواندا اخراج نخواهند شد.
اما گاردین از قول یک منبع حکومت بریتانیا گزارش داده است که «هیچ کس متمایل نیست به کهنه سربازان افغان امتیاز داده شود.» درحالی که ریشی سوناک تلاش میکند لایحه اخراج مهاجرین به روندا را از طریق پارلمان کشورش تصویب کند، منابع آگاه در وزارت داخله آن کشور گفتهاند آنان معتقدند که بسیاری ازمهاجرانی که اخطارهای اخراج را دریافت کردهاند، مخفی و در اقتصاد غیر رسمی مشغول کار خواهند شد.
سازمانهای خیریه معتقدند که این اقدام میتواند پناهجویان را وارد یک «بحران جدی محفاظتی» کند. به باور این سازمانها، بسیاری از این مهاجران به خاطر فرار از مسایل قانونی و مقامات محلی بار دیگر در معرض باندهای قاچاق قرار بگیرند.
قانون رواندا تا حالا سه بار تعدیل شده است و احتمالا برای بار چهارم بین مجلس عوام و مجلس اعیان رد و بدل شود. این قانون احتمالا تا وقت دو شنبه شب تصویب شود، زیرا ریشی سوناک گفته است که صبرش در این مورد به پایان رسیده است.
بر اساس گزارش گاردین، شماری از نمایندگان حزب محافظهکار به طور خصوصی اعتراف کردهاند که از تصمیم سوناک مبنی بر عدم معافیت کهنه سربازان افغان احساس «ناراحتی» کردهاند. دس براون، از حزب کارگر که تعدیلات را پیشنهاد کرده است، در مورد پیامدهای آن برای امنیت نیروهای مسلح بریتانیا هشدار داده است.
به گفته بروان، هفته گذشته برایش گفته شد که در مورد کهنه سربازان افغان منتظر اعلامیه تضمین از سوی حکومت باشد. به گفته بروان، کهنه سربازان افغان به دلیلی طرحهای موجود و «کاستیهای اداری» از ورود به بریتانیا ممنوع شده اند. به همین دلیل، به گفته او، آنان با استفاده از قایق کوچک و عبور از کانال مانش، وارد بریتانیا میشوند. اما دفتر صدراعظم بریتانیا سپس گفت که دادن امتیاز به کهنه سربازان افغان را زیر بررسی ندارد. سخنگوی صدراعظم بریتانیا به خبرنگاران گفت که این لایحه در «مسیر درست» قرار دارد.