آب مجانی دیگر تمام شد—منتشر شد
آنها روزهای زیادی بود که لباسهای ضخیم خود را درنیاورده بودند و جز پوتین نظامی، چیز دیگری نداشتند که به پا کنند. آنها وارد استانی شده بودند که از کمآبترین استانهای کشور است
عنوانِ «آب مجانی دیگر تمام شد» توسط مجله ادبی اینترپریت در اسکاتلند منتشر شد. این مطلب نوشتهی از زهرا مشتاق روزنامهنگار ایرانی است که هنگام سقوط رژیم جمهوریت افغانستان در ۱۵ آگِست ۲۰۲۱م در مورد فرار سربازان اردوی ملی افغانستان به سوی ایران نوشته شده است.
این نوشته در کنار نوشتههای سه کشور جنگزده دیگر مانند اوکراین، میانمار و فلسطین در شماره ۱۱ مجله ادبی اینترپریت در تاریخ 11/1/1403 خورشیدی با ترجمۀ اسدالله به دو صورتِ چاپی و الکترونیکی منتشر شده است. اکنون نسخه چاپی شمارۀ 11 این مجله از همهجا قابل تهیه میباشد و همچنین میتوانید، نسخه الکترونیکی آن را در این پیوند بخوانید: شماره 11 مجله اینترپریت 1403
قسمتی از متن:
سربازان با تمام تجهیزات و مهماتیکه باخود داشتند به سوی ایران فرار کرده بودند. در روزهای اول، افسران بلندپایه با هواپیما، پس به کابل فرستاده میشدند، اما با سقوط شهر، دیگر امکان فرستادن بقیه نظامیان فراهم نشد. حتی شنیدن نام طالبان همه را به وحشت انداخته بود. در هوایگرمی سیستان و بلوچستان سربازان با لباسهای ضخیم در یک مدرسه متروکهای روستا دراز کشیده بودند. سربازانی بودند که روی دیوارهای سرویس بهداشتی نشسته بودند. در آنجا، یک مدرسه معمولی، در حوالیهای هیرمند است. اما این مدرسه گنجایش تبدیلشدن به یک اردوگاه سیصد نفری را نداشت.
حصیرها و تشکهای پهنشده در کلاسها و راهروهایکه کهنه و فرسوده به نظر میرسیدند، زمانی متعلق به دانشآموزان روستایی این مدرسه شبانهروزی بوده است. در آنجا، هیچ حمامی وجود نداشت و نظامیها با شلنگیکه در حیاط مدرسه یا داخل توالتها بود، به سر و تنشان آب میریختند. آنها روزهای زیادی بود که لباسهای ضخیم خود را درنیاورده بودند و جز پوتین نظامی، چیز دیگری نداشتند که به پا کنند. آنها وارد استانی شده بودند که از کمآبترین استانهای کشور است. بخشی از این منطقه، درست در چند کیلومتری سد کمالخان روی رودخانهی بزرگ هیرمند/هلمند موقعیت دارد. همان سدی که روز افتتاح آن اشرف غنی رئیس جمهور فراری افغانستان با یک لحنی پر از غرور گفت: «آب مجانی دیگر تمام شد. از این به بعد، آب در ازای نفت.»