سیدمهدی موسوی هنوز هم در شوک است و مادرش نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفته است

پسرم را بسیار بی‌رحمانه در پیش چشمانم لت و کوب کردند. هرچه که خودم اصرار کردم، این کار را نکنید. هرچه که خودم را روی پسرم انداختم و خودم را هم کتک «ضرب و شتم» کردند. پسرم را خیلی زدند

سیدمهدی موسوی مهاجر ناشنوای افغانستانی، ساکن روستای آبسرد دماوند تهران است. مهدی، روز دوشنبه 15 مرداد/اسد 1403 خورشیدی، هنگام که از منزل با مادرش به سوی محل‌کار در حرکت بودند، توسط پلیس انتظامی مورد خشونت و ضرب جرح قرار گرفت.

مهاجرتایمز: در فیلمی که به رسانه‌های جمعی منشتر شده، نشان می‌دهد که سیدمهدی موسوی، مهاجر 16 ساله افغان، توسط افسران پلیس مورد توهین و خشونت فزیکی قرار می‌گیرد. این واقعه 15 مرداد/اسد 1403 خورشیدی، در روستای آبسرد دماوند از توابع تهران رخ داده است. در این فیلم نشان می‌دهد که یک افسر پلیس با لباس رسمی نظامی و سربازان لباس‌شخصی مهدی را بر روی جاده انداخته و مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.

در فیلم دیده می‌شود که افسر نظامی با قدرت‌نمایی کامل زانویش را روی گردن این مهاجر گذاشته فشار می‌دهد و او با آخرین نفس‌ها در حال فریاد زدن است. در فیلم دیده می‌شود برخی از زنان که از بستگان سیدمهدی به شمول مادرش می‌باشند نیز فریاد می‌زنند.

با این‌حال، در تازه‌ترین آپدیت و مصاحبه‌ی برادر و مادر سیدمهدی موسوی آمده است که او هنوزهم در شوک است و وضعیتش خوب نیست. برادر سیدمهدی موسوی در این مصاحبه می‌گوید: «برادرش مهدی روز دوشنبه 15 مردادماه 1403خ، ساعت 7 صبح، هنگامی که به سوی محل کارش در حرکت بود با پلیس مواجه می‌شود. پلیس بدون اینکه از او مدارک بخواهد، می‌گویند سوار ماشین‌گشت شود، از اینکه مهدی مشکل شینوای دارد، متوجه حرف آن‌ها نشده و پلیس او را به زمین کشیدند و ...»

برادر سیدمهدی می‌گوید: «مهدی 16 سال سن دارد و گوش‌هایش دارای سمعک می‌باشند که یکی از این سمعک‌ها نیز زیر پا له شده است. مهدی، اکنون در شوک است و به حال خودش نیست. من از مسئولین خواهش‌مندم که این موضوع را پیگیری کنند.» و هم‌چنان مادر سید مهدی به گونۀ دردمند و با چشمان‌گریان در این مصاحبه می‌گوید: «پسرم را بسیار بی‌رحمانه در پیش چشمانم لت و کوب کردند. هرچه که خودم اصرار کردم، این کار را نکنید. هرچه که خودم را روی پسرم انداختم و خودم را هم کتک «ضرب و شتم» کردند. پسرم را خیلی زدند و ...»

این خشونت غیرقانونی پلیس علیه مهاجر افغان با واکنش‌های متعددی در فضای رسانه‌ای و مجازی مواجه شده است که برخی از کاربران این خشونت را به قتل جورج پری فلوید در آمریکا تشبیه کرده‌اند. جورج فلوید از سیاه‌پوستان آمریکایی-آفریقایی‌تبار بود که در ماه مه 2020 میلادی، هنگام بازداشت، توسط افسر پلیس در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا آمریکا، پس از آن‌که یک افسر سفیدپوست به ‌نام درک شووین زانویش را به مدت ۹ دقیقه و ۲۹ ثانیه بر روی گردن وی فشار داد و او را کشت. پس از مرگ فلوید اعتراضات گسترده‌ای در محکومیت این خشونت توسط پلیس و اعتراضات به برخوردهای خشن پلیس آمریکا به‌ خصوص در برخورد با سیاه‌پوستان در آمریکا و سراسر جهان شعله‌ور شد. بنابراین، تاکنون مقامات و مسولان پلیس انتظامی ایران و دستگاه‌های ذیربط، نسبت به این حادثه کدام ابراز نظر رسمی و جدی نکرده است.

در همین‌حال، نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، رفتار پلیس ایران با مهاجرین افغانستانی را مغایر با اصول و معیارهای پذیرفته‌شده جهانی و قوانین مهاجرت خواند. آقای فایق در واکنش به این حادثه به حساب کاربری خود در ایکس نوشته: «رفتار و عملکرد پلیس جمهوری اسلامی ایران با پناهجویان و مهاجرین افغان، به ویژه آن‌هایی که اسناد قانونی دارند، خلاف اصول و معیارهای پذیرفته‌شده بین‌المللی و قوانین مهاجرت است. فایق گفت که شکنجه نوجوان افغان توسط پلیس در دماوند ایران غیرانسانی و غیراسلامی است.» نصیراحمد هم‌چنان از ایران به دلیل پناه دادن به میلیون‌ها مهاجر افغانستانی قدردانی کرد و از مقام‌های ایرانی خواست که اقدامات لازم را برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی انجام دهند.

مطالب مرتبط:

Mohajir Times
خشونت‌ پولیس علیه یک مهاجر افغانستانی در دماوند تهران
مهاجرتایمز: در فیلمِ که به تازگی به رسانه‌های اجتماعی منشتر شده نشان می‌دهد که یک مهاجر افغانستانی توسط افسران پولیس مورد توهین و خشونت قرار می‌گیرد. این حادثه دیروز 15 مرداد/اسد 1403 خورشیدی، در روستای آبسرد دماوند از توابع تهران اتفاق افتاده است. در این فیلم نشان می‌دهد که یک افسر پولیس انتظامی پایش را روی گردن یک مهاجر افغانستانی گذاشته، بر روی جاده …
Listen now
Mohajir Times
اقامت مهاجران افغان حتا با مجوز در آذربایجان‌شرقی ایران ممنوع است
به گزارش مهاجرتایمز به نقل از مهر: احمد موقری در کارگروه بررسی جزئیات حضور اتباع خارجی در آذربایجان شرقی، با تاکید بر برخورد با عوامل تخلف در این رابطه، یادآور شد: عمده جمعیت آماری اتباع خارجی در کشور به جهت قرابت فرهنگی و هم‌زبانی و هم‌چنین هم مرزی و تردد آسان، از کشور افغانستان هستند…
Read more
Mohajir Times
یک ایرلندی به دلیل اظهارات نژادپرستانه علیه مستاجر افغان به مبلغ 10 هزار یورو جریمه شد
یک صاحب‌خانه ایرلندی پس از آن‌که مستاجر افغان‌اش را به اخراج از خانه و کشورش تهدید کرد، به پرداخت ۱۰‌هزار یورو غرامت محکوم شد. یک کمیسیون دولتی در شهر دوبلین ایرلند، رفتار صاحب‌خانه را «نژادپرستی آشکار» و تبعیض علیه کرایه‌نشین توصیف کرد…
Read more

سپاس‌گزاریم از این‌که مهاجرتایمز را می‌خوانید؛ در صورت تمایل با دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظریات تان را نیز زیر همین پٌست بنویسید

Share

Share Mohajir Times

Leave a comment

Mohajir Times
Mohajir Times
Mohajir Times (MT) is an independent and non-affiliated online publication that focuses on the issues of migrants, refugees, and Afghanistan in cultural, social, analytical, human rights, minorities, and narratives related to refugees, women, and culturalists.
Email: sub.mohajirtimes@gmail.com