Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

مقابله با مهاجران غیرمجاز مانند دوران جنگ با عراق است

مهدی باب الحوائجی، معاون استاندار تهران: امروز مقابله با اتباع غیر مجاز، مثل مقابله کردن در زمان جنگ است، مثل زمانی است که بچه‌های ما اسلحه به دست گرفتند و رفتند شهید شدند

مهدی باب الحوائجی، معاون استاندار تهران: «امروز مقابله با اتباع غیر مجاز، مثل مقابله کردن در زمان جنگ است، مثل زمانی است که بچه‌های ما اسلحه به دست گرفتند و رفتند شهید شدند، اطراف خانواده‌های ما مین‌گذاری شده»

مهاجرتایمز: یک ویدئوی از سخنان فرماندار «ولسوال» شهر ری به تازگی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که رویکرد مهاجرستیزانه وی را در ایران آشکار می‌کند. یک‌شنبه هفته گذشته ۳۰ اردیبهشت/ثور 1403 خورشیدی، آقای مهدی باب‌الحواجی، معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهر ری، اولویت نخست شورای تامین این شهرستان را «مقابله با اتباع خارجی غیرمجاز» عنوان کرد.

‫اخراج «اتباع خارجی ...‬‎

فرمانده ویژه شهر ری در سخنانی مهاجرستیزانه مقابله با آنچه که «اتباع غیرمجاز» خواند را با جنگ ایران و عراق تشبیه کرد. او گفت: امروز مقابله کردن با اتباع غیرمجاز در شهرستان ری، مثل مقابله کردن در جنگ است. مثل زمانی است که اسلحه به دست گرفتند بچه‌های ما رفتند و شهید شدند.

سخنان این مقام دولتی که اولویت خود و شورای تامین استان را «مقابله با اتباع غیرمجاز» عنوان کرد، امتداد سیاست مهاجرستیزانه در ایران است که به صورت ویژه صدها هزار افغانستانی را در معرض خطر بازگشت به افغانستان و خشونت خیابانی قرار داده است. باب‌الحوائجی حضور مهاجران در ایران را به «مین‌گذاری اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی» در «کنار خانواده‌ها» تعبیر کرد و خطاب به مدیران دولتی گفت: «بیدار شوید بچه‌های شهر ری».

او هم‌چنین مهاجرانی را که «مجاز» خواند، «هنجارشکن» توصیف کرد و مدعی شد در میان آن‌ها «قطعا هنجارشکن وجود دارد». پیش از این نیز برخی از نمایندگان مجلس، فرماندهان نظامی و همچنین وزیر کشور جمهوی اسلامی ایران به صراحت افغانستانی‌ها را به اخراج از ایران تهدید کرده بودند. براساس اعلام مقام‌های ایران تنها در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیون افغانستانی از ایران اخراج شدند. برخی از پناهجویان اخراج شده از ایران در افغانستان به دست نیروهای طالب بازداشت شدند.

برخی رسانه‌های ایران ادعا می‌کنند پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت بیش از هشت میلیون افغانستانی به ایران گریخته‌اند. ولی وزیر داخله ایران این آمار را نادرست خواند اما گفت ایران تمامی افرادی را که غیرمجاز به ایران وارد شده‌اند به افغانستان باز می‌گرداند.

موج افغانستانی‌ستیزی موجب افزایش خشونت خیابانی علیه افغانستانی‌ها در ایران شده است. در سال ۱۴۰۲ حداقل در دو شهر میبد و اقبالیه به سکونتگاه افغانستانی‌ها حمله شد. در مشهد نیز یک کارگر افغانستانی کشته شد. همچنین چند افغانستانی ساکن در ایران گفتند در خیابان هدف سخنان نژادپرستانه و خشونت فیزیکی قرار گرفته‌اند.

اداره‌ی اتباع و مهاجران خارجی ایران همزمان با محدود کردن خدمات به مهاجران افغانستانی، تمدید اقامت آن‌ها را به سپرده‌گذاری صد میلیون تومانی مشروط کرده است. علیرغم ادعای اداره‌های امور اتباع خارجی مبنی بر داوطلبانه بودن این طرح، افغانستانی‌های ساکن در ایران گفته‌اند تمدید کارت اقامت و برگه سرشماری آن‌ها به تامین این مبلغ مشروط شده است. این درحالی است، برخی مهاجران و پناهجیوان افغانستانی مدعی‌اند که افراد دارای اقامت معتبر و گذرنامه‌های سیاحتی نیز مورد خشونت پولیس قرار می‌گیرند و بدون هیچ‌گونه دلیل و روند قانونی به اجبار اخراج می‌شوند.

یکی از مهاجران ساکن در ایران که نخواست نامش فاش شود و دارای گذرنامه سیاحتی نیز است به مهاجرتایمز گفت: وقتی‌که برای تمدید گذرنامه‌ام به تهران رفتم دفتر کفالت کارت کاگری را نیز به سرم گرفت و گفت اگر کارت گارگری «کارت اشتغال به کار» را نگیری ویزای تان را تمدید نخواهیم کرد و من ناگزیر شدم که کارت کارگری را بگیرم تا ویزاام تمدید شود.

یک مهاجر دیگر نیز به مهاجرتایمز گفت هنگام که می‌خواستم از تهران به سوی مشهد بروم و گذرنامه سیاحتی دارای ویزای معتبر نیز داشتم ولی پولیس مرا به ترمینال تهران گرفت و بدون توجه به ویزا و گذرنامه‌ام رد مرزم کرد. با این‌حال؛ تعدادی زیادی از مهاجران افغانستانی دارای اقامت معتبر از بدرفتاری، تهدید به ابطال مدارک و رد مرز کردن از سوی کارمندان دفترهای کفالت در ایران نیز به شدت شکوه دارند.


سپاس‌گزاریم از این‌که مهاجر تایمز را می‌خوانید؛ در صورت تمایل با دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظریات تان را نیز زیر همین پٌست بنویسید

Share

Leave a comment

Discussion about this podcast