فیلم جمع‌آوری و رد مرز اجباری مهاجران افغان از منطقه فرحزاد تهران

مهاجران افغان در ایران با کم‌ترین بها به سخت‌رین کارها به شرکت‌ها و کارخانه‌ها به کار گرفته می‌شوند که هیچ‌گونه حقوق انسانی از نظر امکانات، درمان، بیمه و مکانی زیستن را ندارند

به گزارش مهاجرتایمز — فیلم منتشر شده از طرح جمع‌آوری مهاجران افغانستان و غیرمجاز در منطقه فرحزاد تهران، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

در این ویدیو که با واکنش‌های متفاوتِ از کاربران در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده، جمع‌آوری مهاجران افغان از کارگاه‌ها و سطح شهر تهران توسط کندک دوم ویژه انتظامی تهران مشاهده می‌شود.

برخی کاربران نوشته‌اند که پولیس ایران باید به حرمت و کرامت‌انسانی مهاجران پای‌بند باشند، و آن‌ها را مانند مجرمان در ملاء عام یا در اردوگاه‌ها مورد ضرب و جرح، توهین تحقیر قرار ندهند. در این فیلم نشان می‌دهد که سربازان عملیات ویژه پلیس تهران، مهاجران افغان را از کارخانه‌ها و یا سطح شهر تهران که مشغول به کارهای فزیکی و شاقه هستند، جمع‌آوری کرده و آن‌ها را با نخ‌های پلاستیکی کشتارگاه طیور دست‌بند می‌زنند.

بعضی کاربران در واکنش به این فیلم نوشتند که این روزها پولیس ایران با بیچاره‌ترین مردم که مهاجران افغانستان در ایران است، زورآزمایی می‌کند. مهاجران و پناهندگان را چه در ملاء عام، چه در خفا و چه در اردوگاه‌ها، مورد ضرب و جرح و بدرفتاری قرار می‌دهند کاربران نوشتند که این رفتارها از خلصت‌های مسلمان حتی با مجرمان ارشد هم نیست.

مهاجران افغان در ایران با کم‌ترین بها به سخت‌رین کارها به شرکت‌ها و کارخانه‌ها به کار گرفته می‌شوند که هیچ‌گونه حقوق انسانی از نظر امکانات، درمان، بیمه و مکانی زیستن را ندارند. حتا در اکثر اوقات پول دست‌مزد کارگران افغان از سوی کارفرمایان ایرانی خورده می‌شود و پرداخت نمی‌شود.

این درحالی‌ است که پس از کشته شدن یک شهروند ایرانی با مشاجره با مهاجران افغان در تهران، اخراج اجباری توسط پلیس و بدرفتاری مردم با مهاجران در تهران تشدید یافته است. اما در این پرونده جرمی هنوز معلوم نیست که چه کسی و چه کسانی مقصر اصلی ماجرا است.

آگاهان امور مهاجرتی بدین‌باور است که جرم یک امر شخصی است به افراد و اشخاص تعمیم داده نمی‌شود. اگر نهادهای قضایی عادلانه‌ی در ایران وجود دارد، می‌باید براساس قانون برای مجرمان تعیین تکلیف شود و مردم عام را نیز از حمله بر مهاجران و خانواده‌های مهاجران باز دارند.

مطالب مرتبط:

Mohajir Times
خرید ملک در ایران از سوی مهاجران به نام دیگران غیرقانونی است
مهاجرتایمز— احمد وحیدی، وزیر کشور/داخله ایران اعلام کرد که خرید ملک از سوی اتباع خارجی به نام دیگران غیرقانونی است. آقای وحیدی گفت ممکن است کسانی به نام دیگران این کار را کرده باشند که به عنوان یک کار غیرقانونی قلمداد می‌شود. روز یک‌شنبه، 24/4/1403 خورشیدی، احمد وحیدی در گفت‌وگوی با…
Read more
Mohajir Times
گزارش‌ها از حمله به مهاجران افغانستان در شرق تهران خبر می‌دهند
به گزارش مهاجرتایمز به نقل از افغانستان اینترنشنال، در پی پخش خبری از مرگ یک شهروند ایرانی در درگیری با سه مهاجر افغان، شماری از مهاجران در تهران از بدرفتاری‌های گسترده مردم محل با افغان‌ها در شرق تهران خبر می‌دهند. هفته پیش گزارش شد که یک شهروند ایرانی در پی درگیری با سه مهاجر افغان کشته شده است که پیش‌تر برای جمع‌آوری شارژ (هزینه نگهداری و پاک‌کاری) سا…
Read more
Mohajir Times
حمله و به آتش کشیدن خانه‌های مهاجران افغان در شیراز
برخی گزارش‌ها از حمله به خانه‌های چندین مهاجر افغان در شهر خور در جنوب استان فارس ایران حکایت دارد، ظاهراً این حملات برای تلافی قتل یک مرد ایرانی که گفته می‌شود توسط یک تبعه افغان کشته شده رخ داده است…
Read more
Mohajir Times
مجمع مدافعان حقوق بشر از سازمان ملل خواست به داد مهاجران افغان در ایران برسد
به گزارش مهاجرتایمز به نقل از افغانستان اینترنشنال؛ مجمع مدافعان حقوق بشر که یک شبکه هماهنگی فعالان حقوق بشر در داخل و خارج از افغانستان است، از جامعه جهانی و سازمان ملل خواست تا هرچه زودتر برای کاهش و رفع تنش‌ها و «برخوردهای غیرانسانی» با مهاجران و پناهجویان افغان در ایران مداخله کند…
Read more

سپاس‌گزاریم از این‌که مهاجر تایمز را می‌خوانید؛ در صورت تمایل با دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظریات تان را نیز زیر همین پٌست بنویسید

Share

Share Mohajir Times

Leave a comment

Mohajir Times
Mohajir Times
Mohajir Times (MT) is an independent and non-affiliated online publication that focuses on the issues of migrants, refugees, and Afghanistan in cultural, social, analytical, human rights, minorities, and narratives related to refugees, women, and culturalists.
Email: sub.mohajirtimes@gmail.com