به گزارش مهاجر تایمز به نقل از موزیم لیندن و afintl: گروهی به نام «انتیگلند» نمایشگاه آثار تاریخی-هنری متعلق به افغانستان را در شهر اشتوتگارت برگزار کردهاند. به گفته برگزارکنندگان، در این نمایشگاه یادگاریهای پناهجویان افغانستانی از جریان سفرشان به آلمان نیز نمایش داده میشود. به گفتۀ برگزارکنندگان، این نمایشگاه که در ۲۶ جنوری گشایش یافته، تا ۲۶ ماه جولای به روی بازدیدکنندگان باز خواهد بود.
موزیم لیندن آلمان در اطلاعیهای نوشته است که این نمایشگاه، با نمایش روابط بینقارهای با قلمروی که اکنون افغانستان نامیده میشود، آغاز شده و چشماندازی از پیوندهای صد سال گذشته میان افغانستان و آلمان را ارائه میکند. در بخش دیگری از این نمایشگاه، یادگاریهای پناهجویان افغانستان از وطنشان به نمایش گذاشته شده که روایتهای مهاجرت آنها به آلمان را بازگو میکند.
همایون احمدی، عضو گروه «انتیگلند» که یکی از برگزارکنندگان این نمایشگاه است، گفت این این نمایشگاه «بسیار غنی» است. گروه «انتیگلند» متشکل از شماری مهاجران و فرهنگیان افغانستان و همچنین آلمانیهایی است که خود یا خواندههایشان تجربه رفتن به افغانستان را و یا با این کشور پیوند دارند.
آقای احمدی گفت که در افتتاح نمایشگاه «اشتوتگارت افغانستان» شماری از مقامهای بلندپایه آلمان شرکت کردند، اما کسی از افغانستان در برلین حضور نیافته بود. به گفته آقای احمدی حدود ۲۰۰ اثر تاریخی متعلق به افغانستان در نمایشگاه «اشتوتگارت افغانستان» به نمایش گذاشته شده.
طبق اطلاعیه موزیم لیندن، در این نمایشگاه مجسمههای کوچک بودا و بارچههای مرمرین از دوره غزنوی همراه با نتایج تحقیقات و اطلاعات جدید دربارۀ منشا آنها به نمایش گذاشته شده است. برپایه اطلاعیه، در نمایشگاه همچنین آثاری به نمایش گذاشته شده که قصههایی از سفر خانوادههای آلمانی در دهه هفتاد میلادی به افغانستان و زندگی آنها در کابل را بازگو میکند.
موزیم لیندن گفته بخشی از نمایشگاه به نمایش آثار غبدالغفور برشنا، نقاش، شاعر و موسیقیدان افغانستان اخصاص یافته است. آقای برشنا در اوایل دهه پنجاه خورشیدی درگذشت. این نمایشگاه همچنین اتاق ویژهای به نام «چایخانه» ایجاد کرده که در آن مهمانان و بازدیدکنندگان، قصه میکنند، آواز میخوانند و بازی میکنند.
آقای احمدی گفت که در شرایط کنونی افغانستان، از برگزاری نمایشگاهها توسط افغانها استقبال خوبی صورت نمیگیرد. او میگوید که عدم آگاهیدهی در این زمینه، باعث کاهش علاقه شهروندان به دیدار از نمایشگاهها و آثار تاریخی و فرهنگی متعلق به افغانستان شده است. احمدی از شهروندان میخواهد به این نمایشگاه شرکت کنند تا در وضعیتی که کشور «سقوط کرده و دولت نداریم، نام افغانستان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن زنده بماند.»