مهاجران زیرسن در پاریس فرانسه با گرسنگی شدید روبرو هستند
در این گزارش آمده است که بدتر از همه، این افراد بیسرپناه هستند؛ خدمات صحی دریافت نمیکنند؛ به مکتب نمیروند و با شکم گرسنه میخوابند
به گزارش مهاجرتایمز به نقل از اینفو میگرانت: سازمان اقدام علیه گرسنگی و چند سازمان دیگر با انتشار گزارشی هشدار دادهاند که بخش بزرگی از جوانان مهاجر زیر ۱۶ سال در فرانسه، بیسرپناه هستند و از «گرسنگی شدید» رنج میبرند. براساس گزارش، بیشتر این نوجوانان آفریقایی و اتباع غنا و ساحل عاج هستند.
در گزارش منتشر شده توسط سازمانهای اقدام علیه گرسنگی، یوتوپیا۵۶ و چند سازمان دیگر، نسبت به وضعیت رقتبار جوانان خارجی بین ۱۵ تا ۱۶ ساله که در پاریس فرانسه، یکی از ثرونمندترین شهرهای اروپایی، زندگی میکنند، هشدار داده است: این نوجوانان به گفته یکی از آنها، «تمام روز دنبال غذا میدوند» و به اندازۀ نیاز به غذا دسترسی ندارند.
در این گزارش آمده است که بدتر از همه، این افراد بیسرپناه هستند؛ خدمات صحی دریافت نمیکنند؛ به مکتب نمیروند و با شکم گرسنه میخوابند. به گفتهی سازمانها، جوانان زیرسن از سوی دولت به فراموشی سپرده شدهاند و به دلیل عدم شناسایی رسمی سنشان از خدمات اداره اجتماعی برای کودکان (ASE) محروم هستند. بیشتر این افراد، در انتظار حکم دادگاه کودکان هستند و در جریان این دوره که خیلی طولانی است، کودکان به حال خود رها شدهاند.
نبود ذخیره غذایی و عدم دسترسی به مراکز توزیغ غذا
این گزارش میافزاید که عدم شناخت این جوانان از کشور میزبان باعث شده به کمکهای غذایی وابسته باشند و معمولاً هیچگونه ذخیره غذایی ندارند. آنان حتی در صورت آگاهی از مراکز توزیع غذای مجانی «از این مراکز دور افتادهاند» و برای رفتن به این مراکز، با کنترل پولیس روبرو میشوند. این وضعیت دسترسی آنان به مراکز غذایی را محدود میکند.
این درحالی است که گزارشگران اینفو میگرانت نیز با جوانان مهاجری سر وکار داشتهاند که در دوره دادگاه تجدید نظر، نمیتوانستند برای به دستن آوردن غذا به پاریس بیایند: آنها بعد از فرار مداوم از کنترل پولیس، اغلب خسته و از پا افتاده، ترجیح میدادند در محل اقامت خود «روزانه فقط یکبار غذا بخورند» تا این که این بار، به دلیل نداشتن کارت ترانسپورت، دستگیر شوند.
گزارش سازمانها براساس یک تحقیق چهار روزه در اکتبر و نوامبر ۲۰۲۳ و در چهار مرکز پذیرایی از مهاجران در پاریس یک، هجدهم و بیستم تهیه شده و میگوید که بیش از نیمی از این جوانان، با «گرسنگی شدید» و ۳۹ درصد نیز با گرسنگی متوسط روبرو هستند.
دستِکم بیش از ۳۴۰۰ نوجوان در انتظار تثبیت سن
سازمانها تاکید کردهاند که بیشتر مراکز توزیع غذا به دلیل ازدحام در دسترس نیستند و حضور مهاجران زیرسن و افراد بزرگسال در این مراکز، خطر خشونت را افزایش میدهد. ۸ درصد از جوانان گفتهاند برایشان این اتفاق افتاده است که «در طول ۲۴ ساعت غذا نخورند.»
شمار دقیق مهاجران زیرسن روشن نیست زیرا مقامات، ایجاد «مراکز تجمع» مهاجران را ممنوع کردهاند و بیشتر این افراد در سرگردانی مطلق، از یک کمپ خودسرانه به یک مرکز دیگر سرگردان هستند و در این اواخر بدون هیچگونه پیشنهاد سرپناه، از سوی پولیس پراکنده و سرکوب میشوند.
در گزارش تحقیقی منتشر شده از سوی ادارۀ هماهنگی جوانان مهاجر در معرض خطر (CNJED) میگوید که «دستکم ۳۴۷۷ نوجوان خارجی و بدون همراه» مراحل تجدید نظر برای تثبیت سن را سپری میکنند. در ماه مارچ، بیش از یک سوم این جوانان، بدون سرپناه و در جادهها به سر میبردند.