Mohajir Times
اسدالله جعفری(پژمان)
هان‌ کانگ برنده جایزۀ نوبل ادبیات 2024 کیست؟
0:00
Current time: 0:00 / Total time: -5:28
-5:28

هان‌ کانگ برنده جایزۀ نوبل ادبیات 2024 کیست؟

جدیدترین اثر هان کانگ «ما از هم جدا نمی‌شویم» در 2021، منتشر شده که این اثر تراژدی قتل‌عام غیرنظامیان در سال ۱۹۴۸میلادی، در جزیره جی‌جویی کره را از دیدگاه سه زن به تصویر می‌کشد

ترجمه: اسدالله جعفری(پژمان)

منبع: کره تایمز


هان کانگ، نخستین برنده کره‌ای جایزه نوبل ادبیات 2024 است که در سال ۱۹۷۰ میلادی، در جنوب غرب شهر گوانگ‌ژو متولد شد، و دختر رمان‌نویس هان سئونگ-وٌون است. او بعدها به همراه خانواده‌اش به سئول کره جنوبی نقل مکان کرد و در دانشگاه یانسه، در رشته زبان و ادبیات کره‌ای تحصیل کرد.

خانم هان‌کانگ، در مورد کتابی جدیدش به یک کنفرانس مطبوعاتی در عکسی که در ماه می 2016، گرفته شده صحبت می کند. عکس از یون‌هاپ

او پس از فارغ‌التحصیلی‌اش از دانشگاه در سال ۱۹۹۳م، فعالیت ادبی خود را به عنوان شاعر آغاز کرد. هان کانگ، چهار شعر خود را در شماره زمستانی، فصل‌نامۀ ادبی به نام «ادبیات و جامعه» منتشر کرد و هم‌زمان به عنوان گزارشگر در یک مجله فرهنگی نیز فعالیت می‌کرد. سال بعد، زمانی که داستان کوتاهش با عنوان «لنگر سرخ» در مسابقه‌ ادبی به میزبانی روزنامه سئول شین‌مون برنده جایزه شد، پس از آن، به عنوان رمان‌نویس شروع به کار کرد.

بعدها، هان کانگ به عنوان یکی از برجسته‌ترین رمان‌نویسان دنیای ادبیات کره شناخته شد. سپس، کتاب‌های متعددی در زمینه‌ رمان و داستان‌های بلند مانند «یئوسو، میوه زنم، دستان سرد تو، آهوی سیاه، باد می‌وزد، و درس‌های یونانی» را منتشر کرد. علاوه بر رمان، هان کانگ در حوزه‌های مختلفی ادبی شامل شعر، داستان و ادبیات کودک نیز فعالیت کرده است. او مجموعه‌ای اشعار با عنوان «شام را در کشو گذاشتم» و کتاب‌های کودک، مانند «اسمم گل‌آفتاب‌گردان است» و جعبه‌ی اشک‌ها» را نیز منتشر کرده است.

در سال ۲۰۱۶م، هان کانگ با برنده شدنِ جایزۀ بین‌المللی من بوکر برای رمان «گیاه‌خوار» به فوق شهرت رسید. این داستان ابتدا در سال ۲۰۰۴ میلادی، در فصل‌نامه ادبی «آفرینش و نقد» به صورت قسمت قسمت و سریالی منتشر شد، و سپس، سه سال بعد به صورت کتاب در کره منتشر شد. خانم هان کانگ از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸، در موسسه هنرهای سئول به نویسندگان تازه‌کار و مشتاق، اصول داستان‌نویسی را تدریس کرده است. در همین‌حال، شاگردانش او را به عنوان «استادی که دانش‌آموزان را با حساسیت و جذابیت‌های‌کاریزمای خود مجذوب می‌کند» توصیف کردند.

هان، هم‌چنین به دلیل پیشینه ادبی خانوادگی خود، نیز معروف است. پدرش، هان سئونگ-وون، نویسنده‌ای مشهور است که با آثاری، مانند «آژه آژه بارا آژه، چوسا و زندگی داسان» شناخته می‌شود. پدر هان کانگ که در سن ۸۵ سالگی هم‌چنان به نویسندگی مشغول است، در اوایل امسال، رمانی خودزندگی‌نامه‌ی‌ به نام «مسیر انسان‌ها» را نیز منتشر کرد. این دو نفر به عنوان اولین پدر و دختر جایزه ادبی ئی‌ سانگ، یکی از معتبرترین جایزه‌ داستانی کره را نیز به دست آورده‌اند که می‌تواند شاهکار و دستاوردی قابل‌توجه در عرصه ادبیات باشد.

برادر بزرگ هان کانگ به نام هان دونگ‌ریم، نیز به عنوان رمان‌نویس فعالیت می‌کند. جدیدترین اثر هان کانگ «ما از هم جدا نمی‌شویم» در 2021، منتشر شده که این اثر، تراژدی قتل‌عام غیرنظامیان در سال ۱۹۴۸میلادی، در جزیره جی‌جویی کره را از دیدگاه سه زن به تصویر می‌کشد. این رمان سال گذشته برنده جایزه مدیسیس در ادبیات خارجی شد که یکی از چهار جایزه بزرگ ادبی فرانسه است، و هم‌چنین در ماه مارچ امسال جایزه امیل‌ گیمه برای ادبیات آسیایی را نیز از آن خود کرد.

در یک کنفرانس مطبوعاتی در نوامبر همان سال، هان کانگ فاش کرد که نوشتن این داستان هفت سال زمان برده است. او گفت: «وقتی‌ که این کتاب را به پایان رساندم، آن لحظه، شادترین لحظه‌ای زندگی من بود.» با توجه به اینکه رمان‌های اخیر او از جمله «اعمال انسانی، و ما از هم جدا نمی‌شویم» عمدتاً به تاریکی‌ها و زخم‌های تاریخ مدرن کرۀ جنوبی می‌پردازد و هان کانگ هم‌چنین اعلام کرده است که می‌خواهد در آینده به داستان‌هایی روشن‌تر و گرم‌تری نیز بی‌پردازد. او در این مورد افزود «من از احساس سرما دیگر خسته شده‌ام، زیرا در رمانی (ما از هم جدا نمی‌شویم) بسیار برف می‌بارد و دوست‌ دارم که بهار فرا برسد.»

مرتبط:


Share Mohajir Times

Leave a comment

Discussion about this podcast

Mohajir Times
اسدالله جعفری(پژمان)
اسدالله جعفری(پژمان)، مترجم و ستون‌نویس افغانستانی است که تاکنون با نشریه‌های مختلفی از جمله روزنامه صبح کابل، جاده ابریشم، مجله‌ دفاعی‌هند، کامون، هندو پست، صدای افغانستان و خبرگزاری شهروند همکاری کرده است. کارهای ترجمه وی عبارتند از اشک‌های کابل، فرار از کابل، شایسته واعظ، رومئو و ژولیت افغانستان، آوای تقدیر و مدافعان آواره