بیانیهی کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف: 1000 روز آموزش معادل سه میلیارد ساعت یادگیری میشود که دختران افغانستان از دست دادهاند
حقوق کودکان، به ویژه دختران، نمیتواند در گرو سیاستها باشد. زندگی، آینده، امیدها و رویاهای آنها میباید در تراز و تعادل باش
نیویورک، 13 جون 2024م: «امروز یک نقطه عطفی غمانگیز و نگران کنندهای است که 1000 روز از زمان اعلام ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان از مکاتب متوسطه، میگذرد. 1000 روز محروم از مکتب رفتن یعنی معادل 3 میلیارد ساعت یادگیری و آموزش میشود که از دست رفته است.
برای 1.5 میلیون دختر، این محرومیت سیستماتیک نه تنها نقض آشکار حق تحصیلی آنهاست، بلکه منجر به کاهش فرصتها و بدتر شدن سلامت روانی آنان نیز میشود. حقوق کودکان، به ویژه دختران، نمیتواند در گرو سیاستها باشد. زندگی، آینده، امیدها و رویاهای آنها میباید در تراز و تعادل باشد.
تأثیر این ممنوعیت فراتر از وضعیت دختران است. این بحران، وضعیت بشردوستانهی جاری را تشدید میکند و پیامدهای جدی برای اقتصاد و مسیر توسعۀ افغانستان دارد.
آموزش و پرورش تنها فرصتها را فراهم نمیکند. از دختران در برابر ازدواجهای زودهنگام، سوءتغذیه و سایر مشکلات صحی و بهداشتی محافظت میکند و تابآوری آنها را در برابر بلایایی مانند سیلابها، خشکسالیها و زمین لرزههای که اغلب افغانستان گرفتار آنها میشود، تقویت میکند.
همکاران من در سازمان یونیسف سخت کار میکنند تا از همهی کودکان در افغانستان حمایت کنند. ما همراه با شرکای خود، 2.7 میلیون کودک را در آموزش ابتدایی سرپا نگه میداریم، کلاسهای آموزشی مبتنی بر جامعه را برای 600000 کودک که دو سوم آنها دختران هستند راهاندازی میکنیم و هر کاری که از دستمان بر میآید برای ادامۀ زیرساختهای آموزشی انجام خواهیم داد.
در حالیکه ما این نقطهای عطفِ شوم و تلخ را مشخصا تحت نظارت داریم، من از حاکمان فعلی، میخواهم که به همهی کودکان اجازه دهند تا آنها بلافاصله آموزش را از سر بگیرند. من از جامعه بینالمللی میخواهم که متعهد بماند و از دخترانی که بیش از هر زمان دیگری به ما نیاز دارند، حمایت کنند. هیچ کشوری نمیتواند ترقی و پیشرفت کند، وقتیکه نیمی از جمعیتاش از تحصیل باز بمانند.»